Welkom op het Willem


 

De sfeer op het Willem van Oranje College is vriendelijk en open.
Onze christelijke school is voor veel leerlingen dichtbij en doordat we een kleine school zijn, voelen onze leerlingen zich hier veilig. Zo kunnen ze een goede start maken in een nieuwe omgeving.
De uitstekende examenresultaten, vakken met praktijklessen, goed opgeleide docenten en ons mooie gebouw zijn grote pluspunten.

Opleidingen

Op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg bereiden we jou voor op het middelbaar beroepsonderwijs met de volgende opleidingsrichtingen:

  • Vmbo - basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg
  • Mavo - theoretische leerweg
  • Havo en atheneum - onderbouw voor doorstroom naar een andere school

In onze klassen geven we onderwijs op twee verschillende niveaus, dakpanonderwijs noemen we dat. Op deze manier kun je proberen of je een niveau hoger aankunt en bijvoorbeeld kunt doorstromen van de basisberoepsgerichte- naar de kaderberoepsgerichte leerweg. Ook bij de richtingen havo en atheneum kun je dankzij het dakpanonderwijs onderzoeken welke richting het beste bij je pas.

Waarom het Willem
- Zeer hoge slagingspercentages.
- Uitstekende score op tevredenheid leerlingen en ouders.
- Je voelt je snel thuis op onze school.

Leren door te doen
Directeur Arie van Vuuren:
“Onze school is perfect ingericht op ‘leren door te doen’. We hebben veel mogelijkheden voor praktisch onderwijs. Zo doen leerlingen ervaring op in een omgeving die lijkt op hun toekomstige werkplek. We hebben bijvoorbeeld een eigen professionele keuken zoals in restaurants, apparatuur en benodigdheden uit de medische wereld zoals het ziekenhuis en een eigen werkplaats voor allerlei technische beroepen. Ook investeren we veel in goede contacten met lokale ondernemers en vinden veel van onze leerlingen dankzij schoolstages na het behalen van hun diploma’s snel een baan.

Havo- en atheneumleerlingen kunnen voor de eerste jaren terecht in Wijk en Aalburg. Daarna gaan ze naar het Willem van Oranje College in Waalwijk. Leerlingen zijn tevreden over de overstap: we werken volgens dezelfde methoden en soms zelfs met dezelfde docenten. Voor veel leerlingen en hun ouders is de nabijheid een reden om de eerste jaren voor het Willem in Wijk en Aalburg te kiezen. Lekker dichtbij en dus meer tijd voor huiswerk😉

Arie van Vuuren, locatiedirecteur

volg ons ook op social

 
 
Voorlichtingsavonden
4, 5, 11 en 12 november 2024

Doe-middag 
27 november 2024
 
Open Dag
18 januari 2025

 

 

 

 

Contact

Perzikstraat 7
4261 KC Wijk en Aalburg
0416-691722